Tidigare_event_20_april_2016

Copyright © Bharati 2015 med ensamrätt

Bharati

Läs om tidigare event:

Kultur- och samtalskväll 20 april 2016

Att skapa

en trädgård

Lars Ring berättar om naturen och odlandet som ett sätt att vara närvarande och komma närmare sig själv och sitt ursprung.Lars Ring är kulturjournalist och uppskattad teaterkritiker på Svenska Dagbladet, tillika passionerad odlare och kolonist sedan många år. Han är också författare och har tillsammans med Jan Rundgren skrivit boken Växtriket: Att skapa en trädgård.


Lars kommer att berätta om sina erfarenheter från odling som ett sätt att kliva ur sin vardagliga roll och komma närmare sig själv och sitt ursprung. I odlandet blir vi en del av helheten och delaktiga i naturens gång. Hur vi kan uppleva naturen som besjälad och att vara i naturen kan ge oss en stark närvarokänsla. Naturen som inspirationskälla och återhämtning.


”Växtriket är berättelsen om naturens kraft och lockelse. Om behovet av rötter. Och om att andas”. Ur Växtriket: Att skapa en trädgårdMusik

Annika Gustafsson arbetar med drama, skriver texter och drivs av lusten att berätta. Berättandet ackompanjeras ibland av sång, toner från benflöjt, näverlur eller piano. Hon har bland annat engagerats av Jamtli historieland för att gestalta livet förr i tiden. Ikväll spelar hon en visa av Evert Taube och ett klassiskt stycke av Petterson-Berger på piano.


   

Samtal & fika

Om våra egna intryck och erfarenheter. Kan vi hämta personlig inspiration ur det vi har lyssnat till ikväll? Vi fikar och samtalar. Kaffe, te och smörgåsar finns att köpa.Mindfulness

Bo Lundaahl, terapeut och yogalärare, leder oss i några praktiska övningar i Yoga-mindfulness och en kort meditation. Övningarna görs sittande på stol och stående.
En mötesplats

med yogatraditionens  filosofi & livsstil 

i fokus


Kultur- & samtalskvällar

under våren 2020

19:e feb   kl 18.15-20.30

1:a april   kl 18.15-20.30


Inträde 80 kr 

Te, kaffe och lättare förtäring finns att köpa.


Plats: Valhallav. 148, sal 1

T-bana Karlaplan. 

Lokalen tillhör Östermalms föreningsråd, som har en egen ingång nära busshåll-platsen på Fältöverstens baksida. Hitta


Få info om våra event, anmäl dig till Bharatis intresselista!

Medlem

Bli delaktig och stöd Bharati

Medlemsavgift 200 kr/kalenderår

Bankgiro 5020-4304. Ange att inbetalningen gäller medlemskap  samt ditt namn, din e-postadress och din postadress.

Läs om våra tidigare

Kultur- & samtalskvällar

Kontakt

E-posta Bharati


Postadress

Föreningen Bharati

Box 6223

102 34 Stockholm


Bharati tackar så mycket för foton:

Fotograf Roland Persson (Lars Ring i koloniträdgården) SvD foto (porträtt på Lars Ring) unsplash.com (naturbilder) Stina Balkfors (bilden på Johannes) Tillitsverket (bilden på Stina Balkfors)